Day 1

Hola amigos! 
Nyt ollaan Sallan kans selvitty lennosta, kotiuduttu ihanaan perheeseen ja ensimmäinen työpäiväkin on jo takana. Lähdettiin eilen noin kahdeksan aikaan ajamaan kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää. Lentokentällä tavattiin opettajat ja muut vaihtoon lähtevät opiskelijat. Löysimme koneeseen ajoissa ja lentokin sujui hyvin. Saatiin vierekkäiset paikat koneesta ja saimme matkaseuraksi myös suomalaisen äidin ja hurmaavan vuoden vanhan pikkuprinssin. 


Kuva on sallasta Helsinki-Vantaan lentokentällä, miettimässä mihin oikeen on ryhtynyt 😉

Meil oli sit välilasku Berliinissä. Hieman ihmetytti, kun kenttä oli niin karun ja kolkon oloinen. Turvatarkastuksetkin oli tiukat ja jonot pitkät. Kun pitkän jonotuksen jälkeen päästin turvatarkastuksesta läpi, Sissi pyydettiin vielä erikseen testattavaksi. Sissi ohjattiin erilliseen koppiin ja otti laukusta, puhelimesta, passista ja käsistä liuskalla jonkin näkösen näytteen. Sen jälkeen toivottelivat vain hyvää matkaa 😃 Mitään sen kummempaa syytä miksi niin tehtiin ei kerrotu, mut eipä se niin väliä. 






Lento Mallorcalle lähti hieman myöhässä, mut eipä se hirveesti häirinnyt. Mallorcan lentokenttä oli hienompi kun oltais uskottu. Meitä oli vastassa paikalliset opettajat ja niiltä saatiinkin kyydit majoituspaikoille. Ei ennen matkaa tiedetty paljon meidän majotuksesta. Nyt saavuttiin tänne ja on kyl ihana paikka. Asutaan yhden opettajan perheessä, johon kuuluu Cata perheen äiti, isä Pere, 17-vuotias tyttö Neus ja koira. Perheen äiti ja tytär puhuu ihan hyvin englantia, isä ei oikeen ollenkaan, mut yrittää kaikin tavoin kommunikoida kanssamme. Asutaan tän talon yläkerrassa mis meil on omat huoneet, kylpyhuone, kattoterassi ja oleskeluhuone. Heti kun tultiin niin tuli tervetullut olo. He valmistaa meil ruokaa ja lupasivat pyykitkin pestä. Oli tosi kiva ku päästtin perheeseen, koska nähdään millasta normaali elämä täällä on ja saadaan perheen tekemää ruokaa, mikä on tähän asti ollu ainaki tosi hyvää. 

















Kuvat on majoitus paikasta. Saapumis iltana purettiin laukut ja syötiin perheen kanssa illallista. Perheen isä oli itse tehnyt perunan kuorista sipsejä ja oli todella hyviä. Seuraavana päivänä lähdettiin aamulla työpaikoille. Salla on ensin koululla 3-vuotiaitten ryhmässä ja mä olen yksityisessä sairaalassa. Kirjotellaan niistä toisella kerralla, kun tiedetään hieman enemmän paikasta. Työpäivän jälkeen paikalliset tuutorit haki meijät työpaikoilta ja käytiin kattelemassa miten päästään bussilla takas kotiin ja ostettiin kymmenen kerran bussikortti ja Sallalle metrokortti. Käytiin samalla kahvilla Foam nimisessä kahvilassa ja kiertämässä kauppoja. Ilma on ollut tosi hyvä, noin kahdenkymmenen asteen paikkeilla, tosin yöllä oli kylmä. Majoitus paikkalta on noin 20min kävely matka palman keskustaan.



 Oli pitkä, ehkä hieman rankka, mutta kiva ja mielenkiintoinen päivä. Nyt ollaan päivällinen syöty ja vatsat täynnä hyvää ruokaa. Täällä siis päivällinen on noin kahdeksan yhdeksän aikaan. Tämä kun ollan saatu kirjotettua aletaan varmaan nukkumaan, niin on huomenna jaksetaan oppia ja nähdä uutta.
Buenas noches! - Sissi ja Salla 

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

The first week

Working in a hospital

Kotia Kohti